LEVSTIKOVA POT ®      Znak in ime Levstikove poti sta registrirani blagovni znamki.

 

* Novice
* Množično
   popotovanje

* Med letom
   na pot

* Knjige
* Fotografije
* Arhiv

* Povezave
* Informacije

Zadnja sprememba:
02.06.2002  

Domov-Home

 

Razpis 15. popotovanja po Levstikovi poti od Litije do Čateža za šolske skupine

v sodelovanju z odborom za šolska športna tekmovanja pri Odboru za šolstvo in šport Ministrstva za šolstvo, znanost in šport.

Šolske skupine se prijavijo na obrazcu, ki je objavljen v reviji Šport mladih. Če obrazca nimate, po elektronski pošti levstik@narava-b.si pošljite številko faksa, da vam ga pošljemo. Rok za prijave je do petka, 9. novembra 2001 po faksu na številko 01 899-52-50, originale pa izročite v soboto zjutraj na startu prireditve.

Datum: sobota, 10. november 2001 s startom med 6. in 9. uro na Levstikovi ulici v Litiji. Popotovanje bo v vsakem vremenu. V ta namen bodo za ves promet zaprti Trg svobode, Valvasorjev trg, Jerebova ulica in Levstikova ulica.

Tudi tokrat smo poleg 22 km dolge poti pripravili tudi krajšo varianto, ki se zaključi ob tretji kontrolni točki v Moravčah. Namenjena je predvsem šolskim skupinam in tistim, ki smatrajo, da je 5 km krajša pot dovolj glede na njihovo fizično pripravljenost. Kljub temu bodo doživeli vse lepote Levstikove poti in jim bo pohod priznan.

Dostopi na štartno mesto: V Litijo bodo pripeljali okrepljeni vlaki. Ker se boste na popotovanje verjetno pripeljali s svojim avtobusom, obveščamo, da bo promet po navodilih organizatorja dovoljen po Valvasorjevem trgu in Jerebovi ulici. Vozniki avtobusov in vodje skupine dobijo na startu posebna navodila za vožnjo ob prireditveni progi in na cilju! Z dokumenti ob prihodu v Litijo vas bomo podrobno seznanili s prometnim režimom, tako da bosta z enakimi informaciji seznanjena voznik in vodja skupine.

Obvezne prijave sprejemamo na startu med 6. in 9. uro. Šolske skupine v tednu pred prireditvijo po faksu na številko 01 899-52-50 pošljejo seznam udeležencev, da bomo vnaprej pripravili vse materiale in se na dan prireditve izognili nepotrebni gneči. Prijava s seznamom udeležencev mora biti oddana na predpisanem obrazcu, ki je oz. bo objavljen v reviji Šport mladih. Obrazec mora biti podpisan in žigosan s strani šole in originalni izvod izročite prireditelju ob prijavi v Litiji. Na podlagi pravilno izpolnjenega in oddanega obrazca ob prijavi, stroške prijavnine poravna Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije. Na drugih obrazcih vpisan seznam udeležencev bomo sprejemali samo, če prijavnino poravna šola.

Kdor je na prireditvi prvič, prejme tudi brezplačen dnevnik popotovanj. Kdor bo na popotovanju tretjič bo na cilju prejel posebno priznanje. Kdor bo na popotovanju desetič, bo prejel bronasto značko in priznanje. Kot dokazilo mora predložiti zbrane vse kontrolne žige v enem dnevniku.

Vsak udeleženec ob prijavi prejme karton za kontrolne žige, spominsko priponko in novo knjigo.

Trasa popotovanja: Litija - Šmartno (2,4km) - Slatna (3,5km) – Jelša (6,8km) - Liberga (9,4km) – Grmada (11,7km) - Gobnik (13,8km) – Moravče (16,8km) – Čatež pri Trebnjem (22km). Kontrolne točke bodo v Litiji ob prijavi na startu, na Libergi ob gasilskem domu, v Moravčah ob Resnkovi kašči in na cilju. Na vsaki kontrolni točki je treba v svoj dnevnik odtisniti kontrolni žig.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.Organizator bo poskrbel za radijske zveze in zato lahko udeleženci-radioamaterji pomagate pri zagotavljanju varnosti. Frekvenca za zveze bo 145,325 MHz oziroma na kanalu V26.

Dodatne informacije izključno med 16. in 20. uro (v soboto in nedeljo cel dan) po telefonu GSM 041 649-351, telefonu 01 899-52-51 ali telefaksu (01) 899-52-50 in preko elektronske pošte na naslov levstik@narava-b.si ali na naslov TRC Levstikova pot, Grbinska cesta 24, p.p. 34, 1270 Litija. Vse podatke najdete na Internetu na uradnih straneh Levstikove poti na naslovu http://www.narava-b.si/lp.

Rudi Bregar,
vodja TRC Levstikova pot

 


Copyright Narava Bregar k.d. 1998-, levstik@narava-b.si, tel. 01 899-52-51, faks 01 899-52-50
Znak in ime Levstikove poti sta registrirani blagovni znamki.
Zadnja sprememba: 02.06.2002