LEVSTIKOVA POT ®      Znak in ime Levstikove poti sta registrirani blagovni znamki.

 

* Novice
* Množično
   popotovanje

* Med letom
   na pot

* Knjige
* Fotografije
* Arhiv

* Povezave
* Informacije

Zadnja sprememba:
02.06.2002  

Domov-Home

 

Razpis 14. popotovanja po Levstikovi poti za organizirane šolske skupine

AKCIJA ZAVODA ZA ŠPORT PRI MINISTRSTVU ZA ŠOLSTVO IN ŠPORT in PROJEKTA LEVSTIKOVA POT

Zavod za šport pri Ministrstvu za šolstvo in šport je tudi letošnjo prireditev uvrstil v koledar šolskih športnih prireditev. Razpis je oz. bo objavljen v reviji Šport mladih, kljub temu pa vam v nadaljevanju pošiljamo nekaj podrobnosti in vam predlagamo, da prireditev na pobudo Zavoda za šport uvrstite v koledar prireditev na svoji šoli.

Podrobnosti za prijavo šolske skupine bodo objavljene v reviji ŠPORT MLADIH, ki izide 5. novembra 2000 in najmanj en izvod prejme vsaka šola.

Datum: sobota, 11. november 2000 s startom med 6. in 9. uro na Levstikovi ulici v Litiji. Popotovanje bo v vsakem vremenu. V ta namen bodo za ves promet zaprti Trg svobode, Valvasorjev trg, Jerebova ulica in Levstikova ulica.

Tudi tokrat so poleg 22 km dolge poti pripravili tudi krajšo varianto, ki se zaključi ob tretji kontrolni točki v Moravčah. Namenjena je predvsem šolskim skupinam in tistim, ki smatrajo, da je 5 km manj hoje dovolj glede na njihove sposobnosti. Kljub temu bodo doživeli vse lepote Levstikove poti in jim bo pohod priznan.

Dostopi na štartno mesto: V Litijo bodo pripeljali okrepljeni vlaki. Ker se boste na popotovanje verjetno pripeljali s svojim avtobusom, obveščamo, da bo promet po navodilih organizatorja dovoljen po Valvasorjevem trgu in Jerebovi ulici. Vozniki avtobusov in vodje skupine dobijo na startu posebna navodila za vožnjo ob prireditveni progi in na cilju! Z dokumenti ob prihodu v Litijo vas bomo podrobno seznanili s prometnim režimom, tako da bosta z enakimi informaciji seznanjena voznik in vodja skupine.

Obvezne prijave sprejemamo na startu med 6. in 9. uro. Šolske skupine se lahko prijavijo že vnaprej. Prijava s seznamom udeležencev mora biti oddana na predpisanem obrazcu, ki je oz. bo objavljen v reviji Šport mladih. Obrazec mora biti podpisan in žigosan s strani šole. Na podlagi pravilno izpolnjenega in oddanega obrazca ob prijavi, stroške prijavnine poravna Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije. Na drugih obrazcih vpisan seznam udeležencev bomo sprejemali samo, če prijavnino poravna šola.

Kdor je na prireditvi prvič, prejme tudi brezplačen dnevnik popotovanj. Kdor bo na popotovanju tretjič bo na cilju prejel posebno priznanje. Kdor bo na popotovanju desetič, bo prejel bronasto značko in priznanje. Kot dokazilo mora predložiti zbrane vse kontrolne žige v enem dnevniku.

Vsak udeleženec ob prijavi prejme karton za kontrolne žige, napitek in spominsko priponko in knjigo z zemljevidom..

Trasa popotovanja: Litija - Šmartno (2,4km) - Slatna (3,5km) – Jelša (6,8km) - Liberga (9,4km) – Grmada (11,7km) - Gobnik (13,8km) – Moravče (16,8km) – Čatež pri Trebnjem (22km). Kontrolne točke bodo v Litiji ob prijavi na startu, na Libergi ob gasilskem domu, v Moravčah ob Resnkovi kašči in na cilju. Na vsaki kontrolni točki je treba v svoj dnevnik odtisniti kontrolni žig.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.Organizator bo poskrbel za radijske zveze in zato lahko udeleženci-radioamaterji pomagate pri zagotavljanju varnosti. Frekvenca za zveze bo 145,325 MHz oziroma na kanalu V26. 

Dodatne informacije izključno med 16. in 20. uro (v soboto in nedeljo cel dan) po telefonu GSM 041 649-351, telefaksu (01) 899-52-51 in preko elektronske pošte na naslov levstik@narava-b.si  ali na naslov TRC Levstikova pot, Grbinska cesta 24, p.p. 34, 1270 Litija. Vse podatke najdete tudi na Internetu na uradnih straneh Levstikove poti na naslovu http://www.narava-b.si/lp 

 


Copyright Narava Bregar k.d. 1998-, levstik@narava-b.si, tel. 01 899-52-51, faks 01 899-52-50
Znak in ime Levstikove poti sta registrirani blagovni znamki.
Zadnja sprememba: 02.06.2002