Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

USTANOVLJEN JE BIL ZAVOD LEVSTIKOVA POT

 

Namen ustanovitve zavoda so prizadevanja in doseganje svojih ciljev z izvajanjem različnih dejavnosti na področju športa, kulture, umetnosti in turizma, sociale in humanitarnih dejavnosti, varovanja krajine in dediščine, še zlasti:

- Varstvo narave, ohranjanje krajine in kulturne dediščine ter upravljanje kulturnih
spomenikov.
- Varstvo avtohtonih, redkih in ogroženih rastlinskih in živalskih vrst, naravnih ekosistemov in značilnosti nežive narave ter ohranitev in nega krajine.
- Razvoj in raziskave.
- Organizacija dogodkov in drugih javnih prireditev.
- Izobraževanje in usposabljanja.
- Obogatitev vzgoje otrok in mladine.
- Uveljavljanje in uvajanje strokovnega dela.
- Izboljšanje sistema animacije in propagiranja za različne skupine ljudi.
- Pospeševanje dejavnosti za izboljšanje zdravstvene ravni prebivalstva.
- Rast športne kulture in ozaveščenosti prebivalstva.
- Promocija.
- Humanitarne aktivnosti v okviru zakonskih predpisov.
- Izdajanje revij, radijskih in tv programov z namenom osveščanja ter zadovoljevanja izobraževalnih, znanstvenih, strokovnih, umetniških, kulturnih in športnih potreb širše javnosti.
- Raziskovanja in razvoj.
- Preučevanje in raziskovanje javnega mnenja ter poznavanja in zanimanja okolice za različne rešitve in pomoč pri uresničitvi namena zavoda.
- Skrb za razvoj in nadgradnjo Levstikove poti od Litije do Čateža.

S tem bo zavod pripomogel k razvoju, bogatenju in živahnosti na področju športa, kulture, umetnosti in turizma, varovanja krajine in dediščine in si prizadeval za jezikovno pestrost, književnost, gledališko umetnost, film, televizijsko in radijsko produkcijo, upodabljajočo umetnost, arhitekturo, industrijsko in grafično oblikovanje ter domačo in umetnostno obrt.

Za uresničevanje zastavljenih ciljev in aktivnosti se bomo povezovali z domačimi in mednarodnimi sorodnimi inštitucijami in si prizadevali za različne rešitve in pomoč pri uresničitvi namena zavoda.