Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

RAZPIS 28. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI

 

Končno, uradno besedilo razpisa bo na voljo avgusta 2014.

 

Datum: sobota, 8. november 2014 

Start: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru. Prijave na startu in kasneje ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (cca 1,5 km iz Litije). 

 

Prijavnina za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi novo kartico namesto dnevnika Levstikove poti in prvič doslej revijo Levstikova pot. Ob prijavi vsak prejme novo kartico Levstikove poti, ki zamenjuje dosedanje dnevnike Levstikove poti za zbiranje spominskih žigov. Samo prvih 4.000 prijavljenih prejme tudi poseben spominski kozarec Levstikove poti.

 

Kartice Levstikove poti so kartice za potrjevanje vsakoletnih pohodov tako, da ob prijavi udeleženec dobi nalepko, ki potrjujejo udeležbo. Ker tudi letos vsak, ki lani ni bil na pohodu, dobi novo kartico, bo potrditev pohoda za leto 2014 že odtisnjena na kartici. Udeleženec naj zato letos obvezno prinese dnevnik s seboj oziroma dnevnike, če jih ima več, ker je treba dosedanje udeležbe obvezno potrditi na novo prejeti kartici. Kartice bodo opremljene s serijsko številko, zato jih boste uporabljali pri uveljavljanju popustov pri nakupu izdelkov in storitev v Sloveniji. Seznam ponudnikov bo objavljen na naslovu www.levstik.si. 

 

Prijave skupin: Skupine nad 30 udeležencev se lahko prijavijo do 6. novembra 2014 po pošti s potrdilom o plačilu prijavnine na bančni račun SI56 3000 0001 1511 996, Sberbank Banka, d.d. Skupine se bodo lahko prijavile tudi na dan prireditve, vendar v tem primeru priporočamo, da prijavne formalnosti opravi samo eden za celo skupino, zato denar in dnevnike iz minulih pohodov zberite skupaj že na poti v Litijo. Vožnja bo na področju prireditve dovoljenja samo avtobusom skupin s prijavo pred prireditvijo. 

 

Promet: Med 5 in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

 

Parkiranje: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena v Litiji ob občinski zgradbi in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno prijavi in prijavnino poravna pred prireditvijo.

 

Med 5 in 10. uro bo Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji zaprta za promet, na ostalih cestah na območju Litije in Šmartnega pri Litiji bo promet močo oviran. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena skozi Litijo po Šmarski cesti in v Šmartnem po Litijski cesti. Na cilju popotovanja parkirnih mest za osebne avtomobile ne bo oziroma bo parkiranje za njih prepovedano. 

 

Trasa poti: Litija (start in prijave) - Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska...

severna pot: ... – Grmade - Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).

južna pot: ... Ježni vrh - Vinji vrh - Poljane - Gradišče pri Primskovem - Sevno - Zagrič - Razbore - cilj na Čatežu (21,5 km).

 

Interaktivni zemljevid Levstikove poti s slikami in opisom zanimivih točk ob poti.

 

Kontrolne točke za spominske žige se na poti in na cilju ukinjajo. Na cilju bo postavljen info pult za urejanje administrativnih zadev in izročanje priznanj in značk.

 

Tudi letos bo prireditev potekala po dveh trasah zaradi množičnosti in zagotavljanja večje varnosti udeležencev in da udeležencem pokažemo še druga območja, obe trasi pa se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc. 

 

Nagrade: Vsak udeleženec ob prijavi prejme kartico za potrjevanje udeležb na pohodih (dosedanji dnevnik) in prvo številko revijeLevstikova pot, ki zamenjuje dosedanje knjige. Prejme tudi poseben spominski kozarec, na cilju pa jubilejniki tudi priznanja in značke.

 

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. 

 

Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.  

 

Avtobusni prevozi: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc. Vozovnice za povratek lahko kupite po občutno nižji ceni skupaj s prijavnino ob prijavi v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Podrobnosti ...

 

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve. 

 

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

 

Informacije med 16. in 20. uro (v soboto in nedeljo cel dan) po telefonu 041 649-351 in prek elektronske pošte na naslov info@levstik.si ali na naslov Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo. Vse podatke najdete tudi na internetu na uradnih straneh Levstikove poti na naslovu http://www.levstik.si.  

 

Rudi Bregar,
Zavod Levstikova pot