Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

POJASNILA NA JAVNO PISMO LJUDMILE PAVLIN

 

za celotno pismo kliknite na sliko...

 

Objavljamo pismo, ki je bilo objavljeno v januarski številki Občana, časopisu Občine Litija in v katerem Ljudmila Pavlin natrese laži, da se kar kadi ter se spravi na Bregarja, četudi je organizator popotovanja gospodarska družba Narava Bregar k.d.

Preberite si to skrpucalo, kot organizator prireditve pa le nekaj pojasnil:

1. Organizator se je odločil in ponudnike hrane in pijače prosil za zbiranje sredstev za socialno ogrožene. K akciji so pristopila tudi nekatera podjetja. Ponudniki so plačali vsak po 50 €, pri čemer je bilo na računu jasno razmejeno, da gre 30 € za humanitarne namene, 20 € pa za posebno spominsko tablico ob tej akciji. Ta ženščina pa zabija čas in hodi od Poncija do Pilata, čeprav je vsa dokumentacija objavljena na naslovu www.levstik.si.

2. Očitno sta bila moška, ki sta s strani organizatorja pooblaščeno skrbela za varnost na prireditveni progi, tako prisrčna, da ju nikakor ne more pozabiti. In med potjo sta se zaustavila pri vseh, se pogovorila z njimi in preverila, če je poskrbljeno za varnost udeležencev. Tudi ob cesti pri tej domačiji na Gobniku sta se zaustavila in vendarle opozorila, da nekdo le ne more kar tako prodajati udeležencem prireditve. Dovoljenj v skladu s predpisi skoraj zanesljivo niso imeli. Nenazadnje pa ta gospa zavestno zamolči, da se je s prodajo ukvarjala mladoletna gospodična, domnevno njena hčerka. Zato naj bi najprej razčistila pri sebi, zakaj potem sili mladoletne otroke v biznis!

3. Vse prejemnike donacij poziva, da navedejo zneske, ki so jih prejeli! Očitno ni pismena, saj je bilo to javno objavljeno vseskozi, vključno s seznamom donatorjev. denar je bil izročen na podlagi računov, v enem primeru ob prisotnosti direktorice Centra za socialno delo Litija. In denarja nihče ni nakazoval na zasebni bančni račun, kot tvezi v svojem pismu. Vse je bilo z računi in uradno!

4. Kje naj poteka Levstikova pot? Ta ženska pojma nima o tem. Vsak hodi tam, koder mu paše in koder določajo razpisni pogoji prireditve in koder so pridobljena vsa uradna dovoljenja lokalnih in državnih oblasti. Nenazadnje je prvi pohod potekal prav čez Primskovo in ne prek Gobnika, Bregar pa od tega nima nič, če gredo pohodniki mimo njegove hiše, ker je na dan prireditve niti ne vidi do večera.

5. Non stop tvezi o nekih zaslužkih. Očitno ji samo to roji po glavi. Očitno je zdaj nesramna, ker ni na črno zaslužila s svojo prodajo na prireditvi! Pač, neka pravila vendarle obstajajo, nihče pa ji ni preprečeval, da bi na črno še naprej prodajala. Če ima nasprotne dokaze, naj dokaže, ne pa samo tvezi in obtožuje!

6. Vsebina pisma je izredno žaljiva in podcenjevalna in upamo, da bo Bregar ukrepal in morda na ta način zagotovil še kakšna dodatna sredstva, ki bi jih kot humanitarna namenili socialno ogroženim otrokom.

Narava Bregar, k.d.
organizator množičnega popotovanja

P.s.: Če se boste ob branju njenega pisma nasmejali, se zavedajte, da je smeh zdrav in nalezljiv! Hvalabogu, da je tako.