Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

PARKIRANJE NA STARTU

 

Priporočamo, da se na prireditev pripeljete z vlakom (vozni red ...), v Litiji in Šmartnem pri Litiji pa imamo rezerviranih nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile izključno za prijavljene udeležence prireditve.

V Litiji lahko uporabite javna parkirišča pri občini in na železniški postaji, v Šmartnem pa bo parkiranje urejeno na športnem igrišču ob kulturnem domu.

 

Na parkirajte vsevprek, ker boste lahko kaznovani za nepravilno parkiranje. Parkiranje je na lastno odgovornost.

Posebni avtobusi bodo iz cilja na Čatežu vozili nazaj skozi Šmartno pri Litiji do železniške postaje v Litiji. Vozili bodo seveda tudi naprej na Veliko Loko, od koder odpelje ob 16. uri tudi posebni vlak za Ljubljano. Ob tem bi vas radi opozorili, da si kupite vozovnico za avtobusni povratek ob prijavi v Litiji ali Šmartnem, saj jo boste dobili po nižji ceni za samo 4 € (redna cena je 6 €).


Posebno opozorilo

Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.