Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

KONTROLNE TOČKE

 

Seznam kontrolnih točk:

1. kontrolna točka - prijave v Litiji in Šmartnem
Kontrolna točka so že kar prijavna mesta, kjer se prijavite (vse o prijavah) in dobite vse potrebne materiale. Letos bomo vse dosedanje dnevnike zamenjali s karticami, zato ne pozabite s seboj prinesti dnevnikov .

 

Prijave so možne v Litiji na Valvasorjevem trgu ali v Šmartnem pri Litiji ob kulturnem domu. Ne bo težko najti, saj mnogi udeleženci vse to že poznajo, vedno pa vam bodo na voljo tudi reditelji v odsevnih jopičih Levstikove poti. 

 

To je tudi edina kontrolna točka na poti, vse ostale dosedanje se ukinjajo. Na cilju na Čatežu bo postavljen info pult.

 

2. kontrolna točka - gasilski dom Liberga
Ukinjena, glede na zgodovino pa bo to še vedno eno izmed najbolj zanimivih postajališč ob poti. Tuza prijetno razpoloženje, hrano in pijačo že vse od daljnega leta 1987 skrbijo članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Liberga.

 

3. kontrolna točka - Resn'kova kašča v Moravčah na severni trasi
Ukinjena, glede na zgodovino pa bo Resn'kova kašča v Moravčah še vedno eno izmed najbolj zanimivih postajališč ob poti. Milan Resnik se prav tako že vsa leta trudi za dobrodošlico udeležencem in mu to zelo dobro uspeva. Predvsem pa si oglejte njegov muzej v malem.

 

3. kontrolna točka na Primskovem (Kopačija) na južni trasi
Ukinjena, glede na zgodovino pa bo to še vedno eno izmed zanimivih postajališč ob poti. Vsi, ki se boste na Preski odločili za hojo po južni trasi, se boste srečali z gasilci na Primskovem, kjer bodo poskrbeli za prijetno razpoloženje. In če ne boste že preveč utrujeni, se le povzpnite na Primskovo goro, kjer je razgled po domala celi Sloveniji.

 

4. kontrolna točka na cilju na Čatežu
Po prijetni hoji boste na cilju na Čatežu na posebni stojnici prejeli nagrade (priznanja ali značke), dobili informacije in uredili evidenco udeležb na pohodih, če bo potrebno. Se pozanimali o voznih redih za povratek in se poveselili ob hrani in pijači ter prijetnem kulturnem programu, ki ga organizira domače turistično društvo v sodelovanju z mnogimi organizacijami.