Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

IZLETNIŠKA KMETIJA KAZINA V ŠENTLOVRENCU

 

 

Uvodoma povejmo, da bo Izletniška kmetija Kazina od letos končni cilj avtobusnih prevozov udeležencev s cilja na Čatežu. Je pa to v neposredni bližini železniške postaje Šentlovrenc.

Dostop do kmetije je možen z vlakom, izstopiti pa morate na železniški postaji Šentlovrenc. Nato se odpravite po pločniku cca. 150m, kjer jih najdete poleg trgovine Vrtnica. Prav tako ste zelo hitro pri njih, če se pripeljete po avtocesti iz Ljubljane ali Novega mesta. Na izvozu za Bič, zavijete iz avtoceste in se usmerite desno proti Velikem Gabru. Peljete se čez hrib in v dolini pri okrepčevalnici Žonta zavijete desno na staro cesto proti Trebnjem. Imajo veliko parkirišče, tudi za avtobuse. Slednji morajo avtocesto zapustiti že v Ivančni Gorici ali Trebnjem.

 

Ustrežejo vsem gostom. Tistim ki želijo preproste, kmečko obarvane dogodke, pripravijo pa tudi bolj zahtevne in elegantne.

Do sedaj so gostili že veliko različnih dogodkov: rojstnodnevne zabave, krste, obhajila in birme, fantovščine in dekliščine, poroke, silvestrovanja, po naročilu pripravljajo kosila in malice. Na željo gostov pripravijo tudi hladne in sladke bifeje izven našega posestva. Pod velikim toplarjem za svoje goste pripravljamo piknike, lahko pa prostor samo najamete. Nudijo spanje na senu za skupine in družine. Pripravljajo izlete in pohode po okolici za razna društva in večje skupine.

 

Poseben program namenjajo otrokom za njihove rojstne dneve. Prav tako poskrbijo za animacijo otrok ob naročilu večjih skupin z veliko otroci. Kadar naročate skupino in imate med svojimi povabljenci otroke, imajo pripravljen otroški kotiček ter za hišo veliko dvorišče z igrali za otroke. Tako otroci kot odrasli lahko uživajo v nogometu na travniku ob hiši. Prodajamjo tudi domače koline in vložnine.

 

Celoletni program

 

Pri njih se dogaja v vsakem letnem času. Leto začnejo z marčevskim damskim večerom, katerega posebnost je šest hodni meni s samimi specialitetami. Družba je strogo samo ženska, poskrbljeno pa je tudi za animacijo.

 

Nadaljujejo z majskim festivalom kmečkih obrti, šeg in navad. Takrat toplar spremenijo v letno gledališče. Festival gosti različne veseloigre, prikaz kmetovanja po starem in prikaz starih obrti. Zavrtite se ob zvokih žive glasbe in pojeste kaj dobrega.

Poletje obeležijo počitnice na kmetiji za otroke od 5-10 leta. Delijo jih v dva dela. En del kot varstvo, kjer starši otroke vsakodnevno vozijo, drugi kot tabor, kjer se otroci popolnoma odklopijo in zaužijejo svobodo narave kot kmečki otroci.

 

 

Jeseni se razgibajo na Kostanjevem pohodu, še pred pohodom pa si vzamejo en dan za ličkanje – star slovenski običaj. Zima je lepa polna pričakovanj, zato v božičnem in novoletnem času pod toplarjem postavijo velike unikatne jaslice lastne izdelave (tudi figure). Dogodek jaslic pospremimo z odličnim izletom oziroma romanje na dolenjsko Brezje – Zaplaz, kjer se udeležijo maše, pot pa nadaljujejo v drug romarski kraj Veselo goro, si pogledajo prelepo gotsko cerkev v Šentrupertu in se ustavijo še v Speči lepotici - mirenskem gradu, kjer jih dr. Marko Marin popelje v čas Eme Krške. Za konec si privoščimjo obilen krožnik domačih kolin, ne spustimo pa niti razstave Tomaža Lavriha, ki posebej za nas pripravi svoje ročno izrezljane prizore jaslic.

 

Že malo v drugo leto, nas v februarju očarajo Zimske urice za otroke, kjer prevladujejo ročna dela in seveda zimske radosti, če je snega dovolj.

 

Kontakti:

kmetija.kazina@gmail.com

www.kmetijakazina.com

gsm 041 669 090

gsm 041 521 208