Domov  -  Popotovanje  -  E-knjige  - Fotografija -   Povezave  -  Kontakt 

S ČIM SE BOSTE KREPČALI NA LEVSTIKOVI POTI

 


KMETIJA VIDGAJ
Ivan Vidgaj
, Poljane 8, 1276 Primskovo,
tel. 01 897 51 11, 041 972 640,

Ponudba na Poljanah (južna trasa) zajema domače dobrote iz lastne kmetije: kruh, zaseka, domače suhe klobase, pecivo, vino, kuhano vino, čaj, kava in domače žganje.
VIKTOR POGLAJEN
Jelša, 1275 Šmartno pri Litiji

Preden pridete na Jelšo (skupna trasa) vam ob poti ponudijo brezplačen čaj, kuhano vino, kavo ter domače zeliščno žganje in borovničke.
ANICA BITENC
Zgornja Jablanica 28, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 905 184

Na Gobniku (severna trasa) ponujajo same domače dobrote: vino, žganje, potice, pecivo, suhe klobase in zaseko.
JANEZ REMEC
Ponoviče 7, 1270 Litija

Preden pridete na Grmade (severna trasa) vam ponuja izdelke iz medu, pečen kostanj, domač kruh, doma pridelan mošt, suho sadje in ostale domače dobrote.
POD RUDIJEVIM KOZOLCEM
Rudi Fink

Sevno 35 D, 1276 Primskovo

V Sevnem (južna trasa) tradicionalno ponujajo čaj, vino, kuhano vino, pivo, prekajene kuhane klobase, palačinke, zelenjavna juha, borovničke, višnjevec, domače žganje… Vse to le za prostovoljne prispevke.
 KMETIJA MERZEL
Vinko Merzel

Razbore 8, 8212 Velika Loka, tel. 041 950 209

Na dan popotovanja vam bodo na domačiji (južna trasa) ponudili domače pekovske mojstrovine iz krušne peči: kruh, različne potice in pecivo, krepčali se boste s hladnimi in toplimi napitki za vse okuse, posladkali pa z medom in drugimi medenimi dobrotami.
BAJČEVA ZIDANICA GOBNIK
Ana Bajc

Gobnik, 1274 Gabrovka

Ob zidanici, kjer je nastajalo jedro Levstikovega potopisa (severna trasa), se srečate z njihovo tradicionalno ponudbo: jelenov golaž, kruh iz krušne peči, pečen kostanj, zaseka, mošt, čaj, kuhano vino, domač jabolčni sok, kuhan krompir. Za dobro voljo poskrbijo s harmoniko, v primeru dežja pa imajo pokrit prostor.
 SOTLARJEVA ZIDANICA
Ivan Sotlar
,
Moravče 25, 1274 Gabrovka

Tradicionalno, takoj ko pridete na Gobnik (severna trasa), ponujajo domače klobase, žganje, vino, kuhano vino, medico, Cocto, Oro, čaj, pivo in kavo.
WEISSOVA ZIDANICA
Alojzij Weiss

Gobnik 13, 1274 Gabrovka

Ponujajo mnoge domače dobrote, ob zidanici pa dolga leta sodeluje tudi aktiv kmečkih žena iz Gabrovke. Same okusne dobrote.
RESNIKOVA KAŠČA
Milan Resnik

Moravče 16 A, 1274 Gabrovka
tel. 031 7515 371, 031 715 371

Ponujajo domačo kmečko hrano na žlico, izdelek iz kmečke peči, domače klobase, hišno domače vino cviček, več kot 10 vrst sadnega in zeliščnega žganja, domači sok, spominke iz domačije Resnik, zabavo z ljudskim godcem. Možen ogled kašče z galerijo kmečkega in gospodinjskega orodja in opreme. Praznovanje 130 let Resnikove kašče.
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO PRIMSKOVO
Gradišče 28, 1276 Primskovo

Na čudoviti lokaciji na Kopačiji na Primskovem (južna trasa) vam tradicionalno ponujajo domače vino, v kmečki peči pečen kruh, žgane pijače… Poskusili boste lahko tudi vse vrste kruhov in peciva, ki ga bo brezplačno ponujala Pekarna Grosuplje.

LIONS KLUB LITIJA
Parmova 9, 1270 Litija

Na posebni stojnici med Slatno in Jelšo (skupna trasa, pri Bajerniku) ponujajo kuhano vino ter pecivo in bombone za otroke. Na tej stojnici zbirajo tudi prostovoljne prispevke za socialno ogrožene otroke v OŠ Litija Podružnici s prilagojenim programom.
JOŽE ZUPANČIČ
Razbore 5, 8212 Velika Loka

Bogata ponudba domačih dobrot v Razborah (južna trasa), le še dva kilometra pred ciljem. Pokušnja in možnost nakupa suhega sadja iz obnovljene stare Razborške sušilnice sadja. Možen ogled sušilnice.
ZADRAŽNIKOVA ZIDANICA
Jože Zadražnik

Vinji vrh, 1276 Primskovo, tel. 031 495 155, www.nadezeli.si

Ob svoji zidanici v Vinjem vrhu (južna trasa) ponuja vrhunska vina cviček, modri pinot, modra frankinja, Gamay, žametna črnina, beli pinot, rumeni muškat in kraljevino. Poskusite lahko tudi domače žganje, medico, borovničke, pelinkovec, čaj kavo ali kuhano vino. Okrepčate se lahko s domačim kruhom, zaseko in štrukeljčki.
KMETIJA BUČAR
Vinko Berčon

Jelša 10, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 995 805

Na domačiji (skupna trasa) vam ponujajo doma pridelane izdelke kot so rdeče vino, iztisnjeno v stari preši, hruškovo, medeno in borovničevo žganje ter hruškov sok, med toplimi napitki pa čaj in kuhano vino. Brezplačno ponudijo domače pecivo.
DOBROTE MAME FANI
Fani Poglajen

Tenetiše 5 A, 1270 Litija, tel. 040 544 604

Pohodnikom ob poti na Jelši 2 (skupna trasa) pri Antonu Poglajen ponujajo zeliščne in sadne likerje, orehovo in pehtranovo potico ter jabolčni in borovničev zavitek. Vsa hrana in pijače so pripravljene doma, zato bo sveže.
TOMAŽEVE DOBROTE
Anton Zaman

Preska nad Kostrevnico 13, 1275 Šmartno pri Litiji, tel. 041 560 507

V Preski nad Kostrevnico (skupna trasa) ob stari preši za grozdje in na razpotju severne in južne trase ponujajo kruh iz krušne peči z zaseko, potice (orehova, pehtranova, ocvirkova, kokosova), jabolčni zavitek, domače suhe klobase, čaj, kavo, kuhano vino, žganje, medico, orehovec, jegermaister, borovničke in domači cviček.
VINSKA KLET PR' ŠINKOVC
Igor Šinkovec

Gobnik 13, 1274 Gabrovka

Tradicionalno vam na Gobniku (severna trasa) ponudijo domače klobase, kruh, orehe, domače vino in pester seznam žganih pijač.
JOŽEFA PROPS
Sitarjevška cesta 46, 1270 Litija

Na Slatni (skupna trasa) ponudijo same domače dobrote od hrane do pijače.
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO LIBERGA
Liberga 10, 1275 Šmartno pri Litiji

Na čudoviti lokaciji ob gasilskem domu na Libergi (skupna trasa) vam tradicionalno ponujajo pečenice z zeljem, hot dog, čaj, kuhano vino, brezalkoholne pijače, domače žganje, pivo…
MIRAN KOS
Libeliče 25, 2372 Libeliče, tel. 051 667 274

Na pohodu bo ponujal spominke, klobučke in piščalke z znakom Levstikove poti
EDO BUČAR
Gobnik 14 C, 1274 Gabrovka

Tradicionalno ponujajo domače zeliščne likerje, trpotčev sirup, suhe gobe, pecivo in letos prvič tudi doma varjeno pivo.