LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
INFORMACIJE ZA MEDIJE - 2 - 8. november 2010

Tradicionalno popotovanje po Levstikovi poti bo že to soboto
Novosti in poudarki ob 24. popotovanju po Levstikovi poti

Pred 24. izvedbo mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti, ki bo v soboto, 13. novembra 2010 na poti med Litijo in Čatežem, smo vam pripravili nekaj podrobnosti o prireditvi. Poseben poudarek dajemo letošnjim novostim, ob koncu pa tudi dve verziji

č Tako kot vedno doslej, se bodo drugo soboto v novembru - letos je to 13. novembra 2010 - na Levstikovo pot med Litijo in Čatežem odpravili tisoči udeležencev iz vse Slovenije in tujine. Vse podrobnosti najdete na naslovu www.levstik.si.

č NOVO Ob prijavi vsak udeleženec prejme dnevnik za spominske žige in novo knjigo Levstikova pot in kulinarika s predstavitvijo vseh najbolj zanimivih kmetij v vseh treh Levstikovih občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje. Prvih 4.000 prijavljenih prejme tudi posebno darilo, spominsko majico Levstikove poti.

č NOVO Od oktobra 2010 je Levstikova pot edina tovrstna pot v svetu s svojo virtualno prostorsko predstavitvijo na internetu. Avtor Boštjan Burger se je podal po Levstikovi poti in vse skupaj dokumentiral v 3D tehnologiji.

         - o avtorju Boštjanu Burgerju …
         - podrobna prostorska predstavitev …

č NOVO Še krajša in lažja južna trasa Levstikove poti - Nadaljnji razvoj Levstikove poti zahteva tudi nekatere spremembe. Tako se je letos južna trasa spremenila na odseku Gornji vrh - Čatež tako, da se bo spremenila na dveh odsekih in bo speljana na relaciji Gornji vrh - Zagrič - Razbore - Čatež. Na ta način bo južna trasa še nekoliko krajša (20 km), predvsem pa lažja, ker ne bo treba premagovati vzpona na Zaplaz.

č NOVO Mesto Ljubljana je kot glavno mesto Republike Slovenije častni pokrovitelj 24. popotovanja po Levstikovi poti.

č Tudi letos bodo na Slovenskih železnicah poskrbeli z okrepljene vlake, popoldne pa celo za posebni vlak iz Velike Loke do Ljubljane. Ker gre za martinovo, priporočamo uporabo javnih prevoznih sredtev. Podrobno …

č Prevozi s cilja na Čatežu - S cilja bodo od 11. ure naprej neprekinjeno vozili posebni avtobusi skozi Šmartno pri Litiji na železniško postajo Litija in prav tako na železniško postajo Velika Loka. Vozovnico s popustom lahko kupijo ob prijavi. Avtobusi odpeljejo vse udeležence, zadnji odpelje okrog 17. ure. Priporočamo prevoz do Velike Loke, od koder ob 16. uri poleg rednih odpelje tudi posebni vlak za Ljubljano. 

 

č Vsebina tega elektronskega sporočila je tudi na naslovu http://www.levstik.si/2010/mediji2.htm

č Če morda potrebujete kakšne slike, jih najdete na naslovu http://www.levstik.si/2010/medij-grafik.htm

č Lahko pa tudi pokličete na 041 649-351.

*********

VERZIJA 1 

V soboto, 13. novembra tudi letos pričakujejo blizu 20.000 pohodnikov iz vse Evrope na 24. izvedbi mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji.  

Prijavnina za posameznike znaša 4,00 € in vključuje tudi novo knjigo »Levstikova pot in kulinarika« z zemljevidom poti in - letos novost – prvih 4.000 prijavljenih tudi majico Levstikove poti. Prijave so obvezne.  

Pohodnike bo pot vodila skozi Jelšo do prve kontrolne točke na Libergi in naprej do Preske, kjer se pot razcepi na severno in južno. Severna pelje prek Grmad, skozi Gobnik do Moravč (kontrolna točka) in cilja. Južna, ki je nekoliko krajša in slikovitejša pa prek Ježnega vrha, Primskovega (kontrolna točka na Kopačiji) in romarskega Zaplaza do cilja na Čatežu.  

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. Cilj prireditve je odprt do 17. ure.   

S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej na Veliko Loko, vzovnice za avtobus pa lahko kupite ob prijavi na startu. Popoldne ob 16. uri odpelje iz Velike Loke tudi posebni vlak v Ljubljano. Podrobnejše informacije na www.levstik.si ali po 16. uri prek telefona 041 649-351.  

*********

VERZIJA 2 

V soboto, 13. novembra tudi letos pričakujejo blizu 20.000 pohodnikov iz vse Evrope na 24. izvedbi mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji. Prijave so obvezne. Prijavnina pa znaša 4 evre, za kar pohodniki med drugim prejmejo povsem novo knjigo in prvih 4.000 prijavljenih tudi spominsko majico Levstikove poti.

Po dobrih dvajsetih prehojenih kilometrih skozi Libergo, Gobnik in Moravče po severni trasi ali skozi Primskovo in Razbore po južni trasi bodo dosegli cilj popotovanja na Čatežu, kjer se bol cel dan odvijal bogat kulturni program z Razhodnjo.

 


OPOZORILO: Za spletne knjige veljajo iste zakonske uredbe o intelektualni lastnini ter avtorskih pravicah kot pri standardnih knjigah in drugih registriranih publikacijah. Besedilo spletne različice knjige je na voljo vsem uporabnikom spleta zastonj (freeware). Dovoljeno je tiskanje na domačih ali službenih tiskalnikih in uporaba besedila za osebno rabo, prepovedano pa je spreminjanje oziroma kakršenkoli vsebinski poseg v besedilo; ter razširjanje besedila v javnost za komercialne in podobne namene. Prepovedano je tudi kopiranje in razširjanje slikovnega gradiva. Avtorji in založba Narava Bregar k.d. si pridržujejo vse ostale, avtorske in druge pravice.


 

ČASTNI POKROVITELJ


:: POKROVITELJI::




**SOORGANIZATORJI**

Zavod za šport RS Planica


OBČINA LITIJA


OBČINA ŠMARTNO PRI LITIJI


OBČINA TREBNJE

    

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.