LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
ARHIV VSEH NOVIC 2010

 

 18. november 2010: Prihodnje leto bo pohod 12. novembra 2011

Jubilejno 25. popotovanje po Levstikovi poti bo v soboto, 12. novembra 2011. Za podrobnosti je še prezgodaj, bo pa primerno visokemu jubileju.


 18. november 2010: Na pohodu 746 šolarjev

Letošnje prireditve se je organizirano s svojimi mentorji udeležilo kar 746 šolarjev iz osnovnih in srednjih šol.

Podrobnosti ...


 13. november 2010: Najlepše vinske poti

Pred kratkim je pri Cankarjevi založbi izšel vodnik po slovenskih vinogradih Najlepše vinske poti z zanimivimi besedili poznavalca vin Primoža Plahute in vrhunskimi fotografijami Toma Jeseničnika. Te izjemne turistične monografije se boste zanesljivo razveselili vsi ljubitelji narave, žlahtne kapljice in okusne hrane (pa tudi dobrih knjig s prekrasnimi fotografijami). 

Podrobnosti ...


 13. november 2010: Dobrodošli

Danes gre zares. Dobrodošli na Levstikovi poti.


 12. november 2010: Vse kar morate vedeti, ko se odpravite na pohod

Preden se odpravite na prireditev, obvezno preberite vse podrobnosti o prihodu na štart, o prijavah, o hoji na poti, o obnašanju na prireditvi, o cilju in zaključni prireditvi, o prevozih s cilja, ... Če ne najdete odgovora, pišite na info@levstik.si. Lahko tudi pokličete prek telefona 041 649-351 med 9. in 19. uro.

Preberite podrobnosti ... 

 

 

 


 12. november 2010: Vsekakor najlepše vreme v vsej zgodovini Levstikove poti

Ne glede na vse, kaj se z vremenom lahko spremeni do jutri, lahko že zdaj zapišemo, da bo to najlepši pohod v vsej njegovi zgodovini. Večidel dneva naj bi bilo sončno s temperaturami prek 15 stopinj Celzija (zjutraj med 5 in 10 stopinjami). Na kakšni bolj izpostavljeni legi bo morda zmotil topel jugozahodnik, sicer pa si lepšega vremena res nismo mogli želeti. Ozračje bo čisto, tako da boste lahko spet enkrat videli daleč naokrog po Sloveniji, pa tudi južna trasa bo prvič doslej prišla do svojega izraza v vsem svojem sijaju.

Podrobnosti ...


 12. november 2010: Vsi, ki prihajate v Litijo z avtobusom

Vsi, ki prihajate v Litijo z avtobusom, bodite iz Zasavske smeri pozorni na oznake ob cesti, ki usmerjajo vaše avtobuse na prijavna mesta v Litiji oziroma Šmartnem. Vozite počasi, previdno in glejte oznake.


 12. november 2010: Letos ne bo gojencev Vzgojnega zavoda Kranj

Letos prvič po dolgih letih ne bo več gojencev Vzgojnega zavoda Kranj, ki jih je dolga leta gospa Pavla Gliha vodila po Levstikovi poti. Njeno delo v zavodu se je zaključilo in letos prvič bo lahko brez obveznosti uživala na Levstikovi poti. Sicer pa si oglejte seznam šol, ki se organizirano udeležujejo prireditve.

Podrobnosti ...


 11. november 2010: Nova knjiga pravkar iz tiskarne

Pravkar smo iz tiskarne dobili novo knjigo "Levstikova pot in kulinarika". Poglejte si nekaj posnetkov knjige in seznam vsebin, ki so objavljene v njej.

Podrobnosti ...

 

 

 


 11. november 2010: V tem delu Slovenije deloma sončno in prijetno za hojo

Današnje napoved pravi,jo da bodo v tem delu Slovenije jutranje temperature okrog 5 stopinj, podnevi pa se bo segrelo vse do 15 stopinj Celzija. Morda bo občasno zapihal topel jugozahodnik. Vsekakor bo na območju med Litijo in Čatežem idealno vreme za hojo.

Podrobnosti ...


 11. november 2010: Danes je martinovo

Danes se je mošt spremenil v vino. Martinovo je! Bodite previdni, da ga ne spijete preveč, da se ne bo maček zavlekel vse do sobote. Tudi na prireditvi vam predlagamo, da ga pijete v zmernih količinah. :)


 10. november 2010: Na pohod brez domačih živali

Vse udeležence obveščamo, da je udeležba z domačimi živalmi prepovedana. Če pa že pridete s psom, pa organizator za te živali ne bo zagotovil prevoza z avtobusom. Vstop domačim živalim v avtobuse, ki bodo vozili udeležence s cilja na Čatežu, je torej strogo prepovedan!

Podrobnosti ...


 10. november 2010: Sončno in prijetno za hojo

Današnja napoved pravi, da bodo jutranje temperature okrog 5 stopinj, podnevi pa se bo na soncu segrelo vse do 15 stopinj Celzija.

Podrobnosti ...

 


 10. november 2010: Obvezno se prijavite na startu

Prijave so obvezne. Prijavite se lahko na startu v Litiji ali v Šmartnem pri Litiji. Ob prijavi dobite vse potrebne informacije. Izjavljamo, da zagotavljamo red in varnost ter logistiko samo za prijavljene udeležence prireditve.

Podrobnosti ...


 9. november 2010: Na prireditvi bo delno sončno in vetrovno

Vse kaže, da bo v soboto delno sončno z jutranjimi temperaturami do 10 stopinj in dnevnimi do 15 stopinj Celzija. Možno je, da bo pihal jugozahodni veter.

Podrobnosti ...

 


 9. november 2010: RAZHODNJA NA ČATEŽU

Kulturni in zabavni program na cilju na Čatežu pri Trebnjem od 11. do 17. ure.

Podrobnosti ...


 9. november 2010: OTVORITEV RAZSTAVE v Kulturnem domu Čatež: JESENSKE SKRIVNOSTI

Jesensko čarobnost in skrivnostne podobe vam bosta na letošnji razstavi, ki spremlja Levstikovo pot, odstrli dve amaterski umetnici, ki ob likovnem ustvarjanju izražata notranja čustva. Prva je Barbara Kaplan, Čatežanka po srcu, ki trenutno živi in dela na Primorskem; s svojim deli pa se ji bo pridružila ustvarjalka iz Ilirske Bistrice, Nives Uljan.

PETEK, 12. 11 .2010, OB 19. URI, Kulturni dom Čatež


 9. november 2010: Popolna zapora ceste na Čatežu pri Trebnjem

V času prireditve bo na Čatežu veljal poseben prometni režim z zaporo ceste. Med 11.00 in 17.00 bo popolna zapora regionalne ceste na odseku Moravče-Čatež-Trebnje na Čatežu v dolžini 310 m. Obvoz bo možen po lokalni cesti Mrzla Luža - Račje selo in po lokalni cesti Čatež - Račje selo in bo označen z ustrezno signalizacijo.

Podrobnosti ...


 9. november 2010: Prevozi na start v jutranjem času iz Trebnjega in Čateža

Na start pohoda v Litijo bodo vozili posebni avtobusi: ob 6.00 avtobusna postaja Trebnje, ob 6.10 postajališče šolskih avtobusov Velika Loka, od 6.00 do 6.45 osrednji vaški trg na Čatežu (prireditveni prostor).

Podrobnosti ...


 8. november 2010: Še zadnje informacije za medije

Pripravili smo še zadnje informacije za medije. Vsebine so bile poslane na naslove medijev v Sloveniji, objavljamo pa jih tudi na naših straneh.

Podrobnosti ...


 8. november 2010: Kdo naj odide na pohod?

Mnogi sprašujete, katerim starostnim kategorijam je namenjena prireditev. Pri otrocih ocenite sami njihovo sposobnost, ali bodo zmogli 22 km dolgo severno traso ali le 20 km dolgo južno traso, ki je tudi nekoliko manj naporna. Tudi dojenčki so že bili na poti in so jih starši nosili v nahrbtniku, navzgor pa so tudi udeleženci, ki jih štejejo krepko prek 80. Odločitev je torej vaša. Na poti pa le nikar ne hitite. Počasi se daleč pride.


 8. november 2010: Ob prijavi dnevnik in knjiga "Levstikova pot in kulinarika"

Vsak prijavljeni udeleženec (mimogrede: prijave so obvezne in jih opravite kar na startu na dan prireditve) prejme dnevnik Levstikove poti za spominske žige (če ga že imate, ga ne pozabite prinesti s seboj) in novo knjigo "Levstikova pot in kulinarika". Prvih 4.000 prijavljenih udeležencev prejme tudi dodatno darilo, spominsko majico Levstikove poti.

Podrobnosti ...


 8. november 2010: Na prireditvi bo sončno in toplo

Zdaj pa lahko z zagotovostjo zapišemo, da bo v soboto sončno in toplo. Temperature bodo zjutraj okrog 5, podnevi pa vse do 15 stopinj Celzija. Ker bo sijalo sonce, pa bo občutek še prijetnejši.

Podrobnosti ...

 


 8. november 2010: Kontaktni podatki na prireditvi

V času prireditve lahko za nujne primere, ko je ogroženo življenje ali premoženje oziroma, ko je ogrožena varnost prijavljenih udeležencev prireditvi, lahko pokličete na številko 041 649-351.


 7. november 2010: Posebno opozorilo glede obnašanja na prireditvi

Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.


 7. november 2010: Vse kaže, da bo na prireditvi sončno s prijetnimi temperaturami.

Tudi danes se napovedi niso bistveno spremenile. Pravijo, da bo v četrtek in petek suho in precej oblačno, v soboto pa lahko pričakujemo sončno vreme s temperaturami med 10 in 15 stopinjami.

Podrobnosti ...

 


 4. november 2010: Danes je v tiskarno oddana nova knjiga

Danes je bila v tiskarno oddana predloga za tisk nove knjige Levstikova pot in kulinarika. Prejeli jo boste ob prijavi na startu v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.

Podrobnosti ...

 

 

 

 


 4. november 2010: Vremenska napoved je že bolj obetavna

Današnje napovedi kažejo, da bo na dan prireditve delno sončno s temperaturami med 5 in 10 stopinjami. Ker pa je to jesen padlo kar precej dežja, je predvsem prek severne trase teren ponekod precej razmočen, zato dobra obutev tam ne bo odveč.

Podrobnosti ...


 2. november 2010: Zemljevid Levstikove poti

Objavljamo zemljevid Levstikove poti po nekoliko spremenjeni južni trasi Levstikove poti. Na zemljevidu so označene tudi kontrolne točke za prijavljene udeležence prireditve.

Podrobnosti ...


 2. november 2010: Pojasnila organiziranim šolskim skupinam

Na podlagi pogodbe z Zavodom RS za šport Planica organiziranim šolskim skupinam ni potrebno plačati prijavnine, seveda pa jim v tem primeru ne pripadajo majice in knjige Levstikove poti.

Podrobnosti ...


 2. november 2010: Upoštevajte varnostna navodila, da ne boste kaznovani

Na prireditvi hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.  

Podrobnosti ...


 2. november 2010: Vse kaže, da sonca na letošnjem pohodu na bo

Današnje napovedi so zelo nasprotujoče: od dežja do sončnega dneva. Počakajmo še kakšen dan, da bo znanega kaj bolj točnega. Sicer pa vemo: prireditev še nikoli ni odpadla ne glede na vreme.

Podrobnosti ...


 1. november 2010: Spominske majice so že izdelane

Letos vsak prijavljeni udeleženec na startu prejme poleg knjige posebno spominsko majico (to ne velja za šolske skupine). Majice so izdelane in lahko si pogledate sliko. 

Podrobnosti ...

 

 


 24. oktober 2010: Mesto Ljubljana je častni pokrovitelj 24. popotovanja po Levstikovi poti

Mesto Ljubljana je kot glavno mesto Republike Slovenije častni pokrovitelj 24. popotovanja po Levstikovi poti.

 

 

 

 

 


 24. oktober 2010: Pripravljene so prve informacije za medije

Za vse medije so na voljo prve informacije o novostih in posebnostih prireditve v letu 2010.

Podrobnosti ...


 21. oktober 2010: Vsebine letošnje knjige so pripravljene

Naslov letošnje knjige je Levstikova pot in kulinarika. Rdeča nit je posvečena predstavitvi ponudbe na kmetijah v vseh treh Levstikovih občinah, objavljen je zemljevid Levstikove poti, po nekaj letih je v knjigi ponovno ponatisnjen Levstikov potopis Popotovanje iz Litije do Čateža, ... Knjiga je pripravljena za tisk in jo prejmejo udeleženci prireditve v soboto, 13. novembra.

Nekaj za pokušino smo vam pripravili tudi z objavo na internetu.

Podrobnosti ...


 19. oktober 2010: Virtualni pohod od Litije do Čateža na internetu

Od danes dalje je Levstikova pot prva na svetu s prostorskimi slikami ...

Odslej je Levstikova pot geografsko dokumentirana z metodo prostorskih slik. Avtor je geograf Boštjan Burger:

"Že nekaj let je v meni tlela želja, da bi se podal po opisu Levstikove povesti Popotovanje od Litije do Čateža in jo geografsko dokumentiral z metod prostorskih slik. Letos oktobra sem se na spodbudo žene, ki je profesorica informatike na Gimnazija Litija odločil, da projekt končno izvedem. Tudi ona je namreč navdušena nad možnostmi, ki jih omogoča ta relativno nova metoda dokumentiranja in je že leta 2000 naredila prostorski prikaz Litijske gimnazije. Litijska gimnazija je tako tudi prva slovenska šola in med prvimi v svetu, ki je z metodo prostorskih slik v celoti prikazana na svetovnem spletu."

Virtualno prostorske predstavitve Levstikove poti si lahko ogledate: www.levstik.si/pot.

Podrobnosti ...


 18. oktober 2010: Še krajša in lažja južna trasa Levstikove poti

Nadaljnji razvoj Levstikove poti zahteva tudi nekatere spremembe. Tako se bo letos južna trasa spremenila na odseku Gornji vrh - Čatež tako, da se bo spremenila na dveh odsekih in ne bo več speljana:
- na relaciji Gornji vrh - Dolnji vrh - Zagrič, temveč na relaciji Gornji vrh - Zagrič;
- na relaciji Zagrič - Zaplaz - Čatež, temveč na relaciji Zagrič - Razbore - Čatež.

Na ta način bo južna trasa še nekoliko lažja, predvsem pa lažja, ker ne bo treba premagovati vzpona na Zaplaz. Seveda pa si boste še vedno lahko v lastni režiji ogledali tudi Zaplaz.


 18. oktober 2010: Vabilo na delovni ogled Levstikove poti v soboto, 24. oktobra

Vsako leto jeseni, ko ostanejo vinski trsi brez grozdov in ko na tla iz ježic padajo sveži kostanji, se odpravimo na ogled dela Levstikove poti od Litije do Čateža. Mnogi ste se že pridružili večkrat, mnogi bi se prvič, zato kar pogum v roku in se prijavite ter pridružite. Tokrat gremo že drugič to jesen.

Podrobnosti ...


 18. oktober 2010: Prijavnica za organizirane šolske skupine

Preberite si podrobnosti za prijavo in udeležbo organiziranih šolskih skupin. Objavljena je tudi prijavnica, dodatne informacije na info@levstik.si.

Podrobnosti ...


 6. oktober 2010: Vozni red izrednih in rednih vlakov na dan prireditve

Objavljamo vozni red vlakov na dan prireditve za vso Slovenijo. Ob tej priložnosti prosimo in priporočamo, da se na prireditev pripeljete z vlaki. Preberite tudi, kako do cenejše vozovnice?

Opozorilo: Za napake v voznem redu ne odgovarjamo. ZA točen vozni red se pred potovanjem pozanimajte na svoji železniški postaji. 

Podrobnosti ...


 3. oktober 2010: Letos ob prijavi namesto čepice nova spominska majica NOVO

Prvič doslej vsak prijavljeni udeleženec prejme posebno spominsko majico z odtisom znaka Levstikove poti. Majice bodo na voljo za prvih 4.000 prijavljenih udeležencev. Slika je simbolična.

Podrobnosti ...

 

 


 25. september 2010: Za udeležence pohoda knjiga "Najlepše vinske poti" s popustom

Udeleženci Levstikove poti od Litije do Čateža boste s knjigo Levstikove poti prejeli predstavitev knjige z navodilom, kako do knjige po nižji ceni.

Podrobnosti o knjigi...

 

 

 

 


 9. september 2010: Vabilo na delovni ogled Levstikove poti v soboto, 9. oktobra

Vsako leto jeseni, ko ostanejo vinski trsi brez grozdov in ko na tla iz ježic padajo sveži kostanji, se odpravimo na ogled dela Levstikove poti od Litije do Čateža. Mnogi ste se že pridružili večkrat, mnogi bi se prvič, zato kar pogum v roku in se prijavite ter pridružite. Naj vas ne bo strah, saj gre za zaključeno družbo, kjer se vsi tako ali drugače že poznamo.

Podrobnosti ...


 30. avgust 2010: Objavljen je cenik oglaševanja

Oglejte si cenik oglaševanja in finančno podprite to najmnožičnejšo pohodniško prireditev v tem delu Evrope.

Podrobnosti ...


 18. avgust 2010: Prireditev ponovno v koledarju šolskih športnih prireditev

V okviru dolgoletnega sodelovanja je Zavod za šport Republike Slovenije Planica vključil popotovanje v koledar šolskih športnih prireditev. Podrobnosti iz razpisa za šolske skupine si lahko pogledate tudi na teh straneh.

Podrobnosti ...

 


 18. avgust 2010: Razpis popotovanja v soboto, 13. novembra

 Poglejte si podrobnosti iz razpisa za letošnjo prireditev.

Podrobnosti ...


 5. maj 2010: Postavljene so strani prireditve v letu 2010

Od danes dalje vam bomo objavljali novice in novosti prireditve v letu 2010. Uradni dokončni podatki bodo na voljo 1. septembra 2010, vendar te vsebine že lahko uporabljate za načrtovanje udeležbe na prireditvi.


 5. maj 2010: Vsebine lanskoletne prireditve so v arhivu

Vsebine lanskoletne prireditve si lahko ogledate v arhivu.

Podrobnosti ...  


  

 



    

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.