LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
22. POPOTOVANJE PO LEVSTIKOVI POTI ZA MEDIJE
Informacije za medije, 25. oktober 2008

Pred mednarodno prireditvijo 22. popotovanje po Levstikovi poti – sporočila medijem 

Spoštovani. 

Pred 22. izvedbo mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti, ki bo v soboto, 8. novembra 2008 na poti med Litijo in Čatežem, smo vam pripravili še nekaj dodatnih informacij. Ob koncu besedila pa tudi dve verziji, ki ju lahko uporabite za objavo. Kljub temu pa v nadaljevanju nekaj posebnosti in poudarkov.  

Vsekakor pa vse podrobnosti najdete na naslovu www.levstik.si. Vsebina tega sporočila je tudi na naslovu http://www.levstik.si/2008/medij1.htm. Če morda potrebujete kakšne slike, jih najedete na naslovu http://www.levstik.si/2008/medij-grafik.htm. Lahko pa tudi pokličete na 041 649-351 (do četrtka po 16. uri, odtlej pa kadar koli).  

Soorganizator je Direktorat za šport

Prireditev je izvedena v soorganizaciji z Direktoratom za šport pri šolskem ministrstvu in je že več let v programu šolskih športnih prireditev, zato se je udeležujejo tudi mnoge šolske skupine iz vse Slovenije. Aktivno sodelujejo pa tudi vse tri Levstikove občine Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje. 

Tudi letos spominska kapa namesto priponke
http://www.levstik.si/2008/kape.htm

Letošnje leto bodo udeleženci ob prijavi prejeli posebno kapo Levstikove poti namesto dosedanjih priponk. Prav tako prejmejo tudi povsem novo knjigo »Levstikova pot v Srcu Slovenije«. Z naslovom želimo poudariti dejstvo, da je prireditev presegla lokalno okolje in da je po dolgih letih vendarle prišlo do kvalitetnega vsebinskega sodelovanja prireditelja z občina Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje. In nenazadnje, da je tudi Levstikova pot umeščena v osrednjeslovenski projekt Srce Slovenije. 

Priporočamo prihod z vlakom
http://www.levstik.si/2008/vlaki.htm

Udeležencem priporočamo, da na prireditev pridejo z enim izmed okrepljenih vlakov iz vseh smeri Slovenije. Popoldne pa iz Velike Loke ob 16. uri udeležence odpelje tudi posebni vlak v Ljubljano. 

Tudi letos dve trasi poti
http://www.levstik.si/2008/opis.htm

Tudi letos se bodo po približno pol poti pohodniki lahko odločili za severno ali južno traso poti. Na razcepu bodo prireditelji nudili dodatne informacije, da se bodo pohodniki lahko prostovoljno odločali o izbrani trasi. Po severni, ki jo v potopisu opisuje Fran Levstik in vodi skozi Gobnik in Moravče. Ali po južni, ki je slikovitejša, lažja za hojo in nekoliko krajša in vodi skozi Primskovo in prek romarskega Zaplaza do cilja na Čatežu. 

Tradicionalna Razhodnja na cilju ob 13. uri
http://www.levstik.si/2008/razhodnja.htm

Razhodnja v organizaciji Turističnega društva Čatež se prične ob 11. uri, osrednja prireditev pa kot vedno doslej ob 13. uri na osrednjem vaškem trgu na Čatežu. 

Prevozi s cilja na Čatežu
http://www.levstik.si/2008/prev2.htm

S cilja bodo od 11. ure naprej neprekinjeno vozili posebni avtobusi skozi Šmartno pri Litiji v Litijo na železniško postajo oziroma na Veliko Loko in tudi letos do Trebnjega. Vozovnico s popustom lahko kupijo ob prijavi. Avtobusi odpeljejo vse udeležence, zadnji odpelje okrog 18. ure. Priporočamo prevoz do Velike Loke, od koder ob 16. uri poleg rednih odpelje tudi posebni vlak za Ljubljano. 

*********

VERZIJA 1 

V soboto 8. novembra tudi letos pričakujejo okrog 15.000 pohodnikov iz vse Evrope na 22. izvedbi mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji.  

Prijavnina za posameznike znaša 3,00 € in vključuje tudi novo knjigo »Levstikova pot v Srcu Slovenije« z zemljevidom poti in novo spominsko kapo. Prijave so obvezne.  

Pohodnike bo pot vodila skozi Jelšo do prve kontrolne točke na Libergi in naprej do Preske, kjer se pot razcepi na severno in južno. Severna pelje prek Grmad, skozi Gobnik do Moravč (kontrolna točka) in cilja. Južna, ki je nekoliko krajša in slikovitejša pa prek Ježnega vrha, Primskovega (kontrolna točka na Kopačiji) in romarskega Zaplaza do cilja na Čatežu.  

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. Cilj prireditve je odprt do 17. ure.   

S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej na Veliko Loko in Trebnje. Popoldne ob 16. uri odpelje iz Velike Loke tudi posebni vlak v Ljubljano. Podrobnejše informacije na www.levstik.si ali po 18. uri prek telefona 041 649-351.  

*********

VERZIJA 2 

V soboto 8. novembra tudi letos pričakujejo okrog 15.000 pohodnikov iz vse Evrope na 22. izvedbi mednarodne prireditve Popotovanje po Levstikovi poti. Na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, se bodo odpravili med 6. in 9. uro z Levstikove ulice v Litiji ali izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji. Prijave so obvezne. Prijavnina pa znaša 3 evre, za kar pohodniki med drugim prejmejo povsem novo knjigo in spominsko kapo Levstikove poti.

Po dobrih dvajsetih prehojenih kilometrih skozi Libergo, Gobnik in Moravče po severni trasi in skozi Primskovo in Zaplaz po južni trasi bodo dosegli cilj popotovanja na Čatežu, kjer se bol cel dan odvijal bogat kulturni program z Razhodnjo.

S spoštovanjem. 

Rudi Bregar,
vodja organizacijskega odbora in lastnik Levstikove poti
www.levstik.si
info@levstik.si

 

:: GLAVNI POKROVITELJ 22. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  


 
:: SOORGANIZATOR 22. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::


Republika Slovenija
Direktorat za šport



    

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.