LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
21. POPOTOVANJE PO LEVSTIKOVI POTI


Splošni razpis 21. mednarodnega popotovanja po Levstikovi poti

Datum: sobota, 10. november 2007 

Start: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru. Prijave na startu in kasneje ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (cca 1,5 km iz Litije). 

Prijavnina za posameznike znaša 3,00 € in vključuje dnevnik za spominske žige, novo knjigo Od Litije do Čateža ni samo Levstikova pot z zemljevidom poti, posebno spominsko kapo, na cilju pa tudi po en izvod revij Zdravje in Naša žena.  Prijave so obvezne

Prijave skupin: Skupine nad 30 udeležencev se lahko prijavijo do 5. novembra 2007 po pošti s potrdilom o plačilu prijavnine na IBAN SI56 0311 0101 2356 018. Skupine se bodo lahko prijavile tudi na dan prireditve, vendar v tem primeru priporočamo, da prijavne formalnosti opravi samo eden za celo skupino, zato denar in dnevnike iz minulih pohodov zberite skupaj že na poti v Litijo. Vožnja bo na področju prireditve dovoljenja samo avtobusom s posebnim dovoljenjem organizatorja. 

Promet: Med 5 in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

Parkiranje: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena v Litiji ob občinski zgradbi in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator in jih usmeri na cilj na Čatežu.

Med 5 in 10. uro bo Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji zaprta za promet, na ostalih cestah na območju Litije in Šmartnega pri Litiji bo promet močo oviran. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena skozi Litijo po Šmarski cesti in v Šmartnem po Litijski cesti. Na cilju popotovanja parkirnih mest za osebne avtomobile ne bo oziroma bo parkiranje za njih prepovedano. 

Trasa poti: Litija (start in prijave) - Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska...

severna pot: ... – Grmade - Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).

južna pot: ... Ježni vrh – Vinji vrh - Poljane - Gradišče pri Primskovem - Sevno - Gornji vrh – Dolnji vrh - Razbore – Zaplaz - cilj na Čatežu (21km).

Nov interaktivni zemljevid Levstikove poti s slikami in opisom zanimivih točk ob poti.

Kontrolne točke za spominske žige bodo v Litiji na startu oziroma v Šmartnem pri Litiji ob prijavi, na Libergi ob gasilskem domu, v Moravčah ob Res'nkovi kašči (za južno pot na Kopačiji) in na cilju na Čatežu. Spominske žige prejmejo v dnevnike le prijavljeni udeleženci prireditve.

Tudi letos bo prireditev potekala po dveh trasah zaradi množičnosti in zagotavljanja večje varnosti udeležencev in da udeležencem pokažemo še druga območja, obe trasi pa se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej na Veliko Loko in v Trebnje. 

Nagrade: Vsak udeleženec ob prijavi prejme novo knjigo Od Litije do Čateža ni samo Levstikova pot z zemljevidom, dnevnik Levstikove poti za spominske žige in spominsko kapo, na cilju ob zadnjem žigu pa tudi po en izvod revij Zdravje in Naša žena

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. 

Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.  

Avtobusni prevozi: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej na Veliko Loko in Trebnje. Vozovnice za povratek lahko kupite po občutno nižji ceni skupaj s prijavnino ob prijavi v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Podrobnosti ...

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve. 

Organizator bo poskrbel za radijske zveze in zato lahko udeleženci-radioamaterji pomagate pri zagotavljanju varnosti. Frekvenca za zveze bo 145,325 MHz oziroma na kanalu V26. 

Informacije med 16. in 20. uro (v soboto in nedeljo cel dan) po telefonu 041 649-351, faksu 01 899-52-50 in prek elektronske pošte na naslov info@levstik.si ali na naslov Levstikova pot, Sevno 44, 1276 Primskovo. Vse podatke najdete tudi na internetu na uradnih straneh Levstikove poti na naslovu http://www.levstik.si.  

Rudi Bregar,
Narava Bregar k.d.

 

OPOZORILA 
Besedila na teh straneh niso uradne vsebine, zato jih kot takšne ni dovoljeno uporabljati v uradne namene. Za vsako drugo uporabo je potrebno soglasje avtorja. 

Znak in ime Levstikova pot sta zaščiteni blagovni znamki, zato njuna uporaba brez dovoljenja avtorja ni dovoljena. Zato bomo v takšnih primerih ukrepali v skladu z zakonom.  

:: GLAVNI POKROVITELJ 21. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  


:: SOORGANIZATOR 21. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::


Republika Slovenija
Direktorat za šport


   

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.