LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|

Liberga

Jelša

Primskovo

Bič

Čatež

Moravče
      |Novice|Popotovanje|Fotografije|E-knjige|Arhivi|Zanimivosti|Povezave|Kontakt|

:: GLAVNI POKROVITELJ ::

10. november 2007

21. MEDNARODNO
 POPOTOVANJE PO
LEVSTIKOVI POTI

Arhiv popotovanja 2006
Arhiv popotovanja 2005
Arhiv popotovanja 2002

Arhiv popotovanja 2001
Arhiv popotovanja 2000

Slike za medije

Drugi o nas

Zadnja osvežitev: 11. november 2007





POVEZAVA DO AKTUALNEGA POHODA


 

INFORMACIJE: info@levstik.si, tel. 041 649-351 od 8. do 22. ure

:::: AKTUALNO:::: AKTUALNO ::::     ARHIV NOVIC

 23. 4. 2008: Motnje pri dostopu do strani

Spoštovani obiskovalci. Zaradi selitve na nov internetni strežnik so v teh dneh nekoliko moteni dostopi do posameznih vsebin. Prosimo za razumevanje.

 30. 3. 2008: POHOD PO OBRONKIH JABLANIŠKE DOLINE - 5.april 2008

 

 

 

 

V soboto, 5.4.2008 vas vabimo v osrednjo Slovenijo na 5. tradicionalni POHOD PO OBRONKIH JABLANIŠKE DOLINE, ki ga vsako prvo soboto v aprilu organizira Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline. Krožna pot je nezahtevna in traja od 4 do 5 ur odvisno koliko časa se boste zadržali pri domačinih s pestro ponudbo domačih dobrot in ob občudovanju razgleda. Start bo pri gasilskem domu v Zg. Jablanici od 7.00 do 10.30 ure, kjer boste lahko potrdili kontrolni kartonček in za peto udeležbo na pohodu prejeli darilo. Zaključek s kulturno zabavnim programom se bo odvijal v Gradišču pri Litiji s pričetkom ob 13.30 uri. Vljudno vabljeni! Za več informacij si oglejte www.podezelje-laz.si ali pokličite 070/303-321, 041/355-927.

 11. 11. 2007: Za zgodovino: prvi doslej na pohodu vsi trije Levstikovi župani

Prvi doslej so se skupno na pot po Levstikovi poti od Litije do Čateža odpravili vsi trije župani Levstikovih občin: šmarski Milan Izlakar, trebanjski Alojzij Kastelic in litijski Franci Rokavec, in  (od leve proti desni). In ta ugotovitev in posnetek moramo vsekakor označiti kot enega glavnih dejanj v več kot dvajsetletni zgodovini Levstikove poti. Bravo!

 11. 11. 2007: Informacije o Levstikove poti bodo tudi med letom

Naše strani obiščite pogosteje, saj bomo objavljali mnoge zanimive informacije o Levstikovi poti in treh Levstikovih občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje. Pa tudi pohod lahko organiziramo za vas kadarkoli med letom, še posebej za skupine, ki bi želeli obiskati to območje poleg martinove sobote. Še bolj zanimivo bo, ker se bomo mi in domačini lažje posvetili gostoljubju.

 11. 11. 2007: Pošljite nam fotografije s prireditve

Z organizacijo in izvedbo smo imeli toliko dela, da nismo uspeli narediti več posnetkov za arhiv prireditve. Zato prosimo udeležence popotovanja, da nam za arhiv Levstikove poti pošljejo fotografije, ki so jih naredili na prireditvi. Objavili jih bomo tudi na internetnih straneh, zato k slikam dodajte tudi kake opise oziroma komentarje.

 11. 11. 2007: Ena najlepših prireditev doslej

Letošnje popotovanje, ki se ga je udeležilo okrog 15.000 pohodnikov je bila ena najlepših doslej. Tako lepega sončnega in jasnega vremena že dolgo ni bilo tako, da so udeleženci ...
 

 

 

Podrobnosti ...

 10. 11. 2007: Danes je tisti dan

Zdaj gre zares. Pred začetkom prireditve samo še: SREČNO in odnesite najlepše vtise.

 9. 11. 2007: Ne uničujte travnikov in njiv

Vse udeležence popotovanja lepo prosimo, da hodijo po poti, ki je določena za hojo in ustrezno označena in naj ne prečkajo prek njiv ali travnikov, ker s tem zgolj uničujejo kmetijske površine domačinov. Hvala, ker boste upoštevali našo prošnjo.

 9. 11. 2007: Jutri bo brez padavin in prijetno za hojo

Na dan prireditve bo vreme oblačno z obdobji sončnega vremena. Malce znajo zapihati zahodni vetrovi. Sicer pa bo prijetno toplo, saj temperature ne bodo pod nič stopinjami Celzija. Razen morda zjutraj. Trenutno sicer dežuje, po dolini je nekaj megle, malo višje pa brez.

Podrobnosti

 8. 11. 2007: Zloženka s predstavitvijo Razhodnje

Turistično društvo Čatež je pripravilo podroben program dogajanja na cilju. Za ogled si lahko prenesete zloženko v formatu PDF (755 kB).

Prenesi zloženko ...

 7. 11. 2007: Samo ob prijavi nakup vozovnic za povratek

Prijave so obvezne za vse udeležence, saj izključno za njih zagotavljamo vso logistiko, zdravstveno službo in varnost. Potrjen dnevnik Levstikove poti na startu z vpisanimi osebnimi podatki zagotavlja vse ugodnosti. Vozovnice za povratek s cilja obvezno kupite ob prijavi na startu, za neprijavljene udeležence bodo na voljo na Čatežu šele potem, ko odpeljemo prijavljene udeležence prireditve, predvidoma po 16. uri.

Podrobnosti

 7. 11. 2007: Šolske skupine se prijavljajo - že prek 350 učencev

Šolske skupine so se pričele prijavljati. Doslej sta na seznamu Osnovna šola Trebnje, Osnovna šola Vič, Vzgojni zavod Kranj in Šolski center Celje, ... Šolske skupine pošljejo sezname udeležencev prek faksa na številko  01 899 52 50.

Navodilo za pošiljanje ...                            Seznam prijavljenih ...

 6. 11. 2007: Ste pred dilemo: po severni ali južni trasi?

Kot že nekaj let doslej imate možnost, da se v Preski nad Kostrevnico odločite za severno ali južno traso poti. Severna je tista, ki jo v potopisu opisuje tudi Fran Levstik in vodi skozi Gobnik in Moravče. Južna pa je nekoliko krajša, lažja in slikovitejša in so jo že pred Levstikovo potjo kot Pot od Litije do Čateža označili litijski planinci. Na razpotju v Preski boste lahko dobili tudi dodatne informacije od prireditelja.

Podrobnosti ...

 5. 11. 2007: Nove kape za prijavljene udeležence popotovanja

NOVO Kape so izdelane in prejeli jih boste udeleženci prireditve ob prijavi na startu v Litiji (Levstikova ulica) ali v Šmartnem pri Litiji (kulturni dom). Kape prejmejo torej le prijavljeni udeleženci na startu prireditve.
 

 

Podrobnosti ...

 5. 11. 2007: Iz Trebnjega in Čateža posebni avtobusi na start

Še vedno priporočamo, da pridete na start prireditve v Litijo ali Šmartno z okrepljenimi vlaki iz vseh koncev Slovenije. Podrobno ...

Obveščamo pa, da je organiziran avtobusni prevoz iz Trebnjega in Čateža na start v jutranjih urah v Litijo in Šmartno.

Podrobnosti ...

 5. 11. 2007: Program Razhodnje na Čatežu

Razhodnja je zaključna prireditev na cilju na Čatežu, ki v organizaciji Turističnega društva Čatež poteka med 11. in 17. uro. Udeležence bo na cilju pozdravil dr. Boštjan Žekš, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti, v zabavnem programu pa bo na cilju tudi Nuša Derenda.

 

Podrobnosti ...

 5. 11. 2007: Dodatne informacije o prireditvi

Dodatne informacije dobite prek
* e-pošte info@levstik.si ali
* pokličete vsak dan med 8. in 22. uro na številko 041 649 351.

Pred tem pa skušajte najti odgovore na svoja vprašanja na teh straneh.

 5. 11. 2007: Danes novinarska konferenca na Bogenšperku

Danes ob 12:30. uri je bila na gradu Bogenšperk novinarska konferenca , na kateri so župani občin Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje skupaj z organizatorjem predstavili projekt in letošnjo prireditev.

 

Podrobnosti ...

 4. 11. 2007: Zadnji pregled poti

Danes smo pregledali še zadnji del Levstikove poti od Šmartnega do Liberge in od Moravč do Čateža. Zdaj je celotna pot pripravljena. Morda bi vas opozorili na manjšo spremembo od Jelše proti Libergi. Pot je malce spremenjena, ker je nekdo od domačinov kratkomalo zaprl del poti in smo se morali temu odseku malce izogniti. Seveda pot zato ni nič daljša.

 30. 10. 2007: Naslovnica letošnje knjige  NOVO

Knjiga z naslovom "Od Litije do Čateža ni samo Levstikova pot". Za pokušino le nekaj vsebin iz knjige, ki bo izšla na dan popotovanja in jo prejme vsak prijavljeni udeleženec prireditve na startu v Litiji ali Šmartnem pri Litiji ob prijavi.

 

 

 

 



Podrobnosti

 29. 10. 2007: Nastop pevskega zbora v Litiji po pohodu  NOVO

Po končanem pohodu bo ob svoji 10-letnici v Litiji nastopil pevski zbor sv. Nikolaja iz Litije.

Podrobnosti

 29. 10. 2007: Prometne informacije o prometu na širšem območju

Zaradi prireditve bo seveda na širšem območju med Litijo in Čatežem občasno precej oviran promet. Preberite si informacije in ne odpravljajte se na to območje z vozilom brez potrebe.


Podrobnosti

 29. 10. 2007: Kaj so kontrolne točke prireditve?

Med kontrolne točke prištevamo prijave, vmesne postaje in cilj na Čatežu. Kaj morate storiti na kontrolnih točkah?


Podrobnosti


 29. 10. 2007: Na cilju vsak prejme po en izvod revije Zdravje in
                            Naša žena 
NOVO

Vsak prijavljeni udeleženec popotovanja bo ob zadnjem žigu na cilju na Čatežu prejel po en izvod revije Zdravje in Naša žena.


Podrobnosti


 29. 10. 2007: Na pohod z vlakom - priporočamo

Priporočamo, da na prireditev pridete z vlakom. V jutranjem času so redni vlaki okrepljeni, ustavljajo tudi vlaki, ki sicer nimajo postanka v Litiji. Poglejte vozni red ...


 28. 10. 2007: Nagradna anketa za udeležence

Za vse prijavljene udeležence smo pripravili nagradno anketo, ki bo objavljena v knjigi, ki jo boste prejeli ob prijavi.


 28. 10. 2007: Predstavitev občine Litija

Občina Litija leži v zahodnem delu Posavskega hribovja in hkrati v središču Slovenije, saj se na njenem ozemlju nahaja tudi GEOSS.

Podrobnosti



 21. 10. 2007: Predstavitev občine Trebnje  

Občina Trebnje je del osrednje Slovenije, natančneje Srednje Dolenjske in leži na stiku alpskega, dinarskega in panonskega sveta.

Podrobnosti


 21. 10. 2007: Predstavitev občine Šmartno pri Litiji  

Prelepa je ta šmarska fara,
še lepši je ta šmarski zvon.
lepo mi poje, oj, ta šmarski zvon,
svet' Martin je njegov patron.
  Podrobnosti


 21. 10. 2007: Z ogleda dela južne trase

Od lani je skozi Zaplaški hrib "nastalo" marsikaj novega in zanimivega, zato si velja ogledati vsaj slike, če se že ne boste odločili za hojo po južni trasi.

Podrobnosti
 

 VSE NOVICE ...

 
 

:: SOORGANIZATOR ::

Ministrstvo za šolstvo in šport
Direktorat za šport


POKROVITELJI


OBČINA LITIJA

OBČINA ŠMARTNO PRI LITIJI

OBČINA TREBNJE

CENTER ZA RAZVOJ LITIJA

TRANSPORTNI TRAKOVI,
POGONSKA JERMENA IN SERVIS

 

 

 

 

      

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.