LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
19. POPOTOVANJE PO LEVSTIKOVI POTI

 

Pojasnila k županovim političnim manipulacijam in izkrivljenim resnicam

V zvezi s trditvami v županovi izjavi za javnost smo dolžni pojasniti naslednje:

1. Na županova osebna podtikanja se nam ne zdi vredno odgovarjati, poudarjamo pa, da nima ne strokovne ne profesionalne pravice, da se kot župan vtika v varno tehnično pripravo in izvedbo prireditve.

2. Župan Mirko Kaplja laže, da so sporazum v podpis organizatorju poslale lokalne skupnosti, saj vsaj Milan Izlakar, župan občine Šmartno pri Litiji (tudi predvideni sopodpisnik) tega besedila do danes še ni videl niti z njim ni bil seznanjen, zato obstaja sum, da se litijski župan dogovarja mimo svojih pristojnosti v imenu druge občine. Poleg tega se je župan o vsebini dogovarjal brez organizatorja prireditve in lastnika blagovne znamke Levstikova pot.

3. Litijski župan nesramno zavaja z zneskom 300.000 tolarjev, saj je v ta znesek verjetno vključen tudi znesek, ki naj bi ga dala šmarska občina, na sedežu šmarske občine pa o tem dogovoru menda ne vedo nič. Nenazadnje sploh ni problem v denarju, ker organizator letos litijske občine sploh ni zaprosil za denar, temveč v zavlačevanju z izdajo ustreznih dovoljenj s strani občine, saj nas je izkušnja izpred nekaj let, ko je občina umaknila že izdano soglasje tik pred prireditvijo, drago stalo!

4. Župan manipulira z resnico, saj smo jasno zapisali, da je bilo dovoljenje izdano prepozno. Odločba je bila 28. septembra izdana, ne pa tudi vročena, vse skupaj pa precej po tistem, ko smo kot organizator začeli iskati druga dovoljenja, da smo vložili vlogo za izdajo cele prireditve!

Obenem pa naj litijski župan najprej pomete pred svojim pragom in usposobi svoje službe, da bodo na pritožbe v skladu z zakonom odgovarjale v 15 dneh in ne po pol leta, ko jim uspe ugotoviti, da so v isti zgradbi kršili lastne predpise, ko so prvotno izdali negativno dovoljenje. Pod negativno odločbo je podpisan direktor občinske uprave, pol leta kasneje pa v odgovoru na pritožbo prav Mirko Kaplja, čeprav je bil večkrat zaprošen, naj vendarle odgovorijo in dajo dovoljenje. Župan naj raje nauči svoje uslužbence in naj se ne vtika v organizacijo prireditve in zavaja javnosti o rokih za izdajo dovoljenja za izvedbo prireditve. Zakon določa skrajni rok, v pristojnosti organizatorja pa je terminski plan priprav na izvedbo prireditve.

Oglejte si faksimile dokumentov...

5. Njegova izjava za javnost je samo leporečje in kot vedno želi vso odgovornost prevaliti na nekoga drugega, hkrati pa s svojem pisanjem ne odgovori niti na eno naše vprašanje oziroma ne zanika nobene izmed naših trditev.

6. Očitno vse svoje početje skriva tudi za stranko LDS, saj je svojo izjavo za javnost menda poslal tudi litijskemu predsedniku LDS, ki je nenazadnje v službi na RTV Slovenija (po naših podatkih sicer ne kot novinar). Hkrati pa ne moremo dovoliti, da si skupaj z drugimi lasti zasluge za uspeh prireditve, saj je doslej predvsem obljubljal, uresničil pa zelo malo. In ko mu ta praksa ne zadostuje, poskuša še prek vplivov na višjih nivojih.

7. Ponovno poudarjamo, da nikomur ne bomo preprečevali hoje po katerikoli trasi, posebej pa izjavljamo, da bomo zagotavljali varnost in vse tehnične pogoje prijavljenim udeležencem na južni trasi, kjer smo pravočasno pridobili vsa potrebna dovoljenja.

Sicer pa več kot leporečje povedo faksimile uradnih dokumentov, ki smo jih prejeli letos s strani občine Litija.

Sevno, 24. oktober 2005

Narava Bregar k.d.
organizator popotovanja

 

OPOZORILA 
Besedila na teh straneh niso uradne vsebine, zato jih kot takšne ni dovoljeno uporabljati v uradne namene. Za vsako drugo uporabo je potrebno soglasje avtorja. 

Znak in ime Levstikova pot sta zaščiteni blagovni znamki, zato njuna uporaba brez dovoljenja avtorja ni dovoljena. Zato bomo v takšnih primerih ukrepali v skladu z zakonom.  

Za spletne knjige veljajo iste zakonske uredbe o intelektualni lastnini ter avtorskih pravicah kot pri standardnih knjigah in drugih registriranih publikacijah. Besedilo spletne različice knjige je na voljo vsem uporabnikom spleta zastonj (freeware). Dovoljeno je tiskanje na domačih ali službenih tiskalnikih in uporaba besedila za osebno rabo, prepovedano pa je spreminjanje oziroma kakršenkoli vsebinski poseg v besedilo; ter razširjanje besedila v javnost za komercialne in podobne namene. Prepovedano je tudi kopiranje in razširjanje slikovnega gradiva. Avtorji in založba Narava Bregar k.d. si pridržujejo vse ostale, avtorske in druge pravice.

:: GLAVNI POKROVITELJ 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  

 

:: POKROVITELJ 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  
Občina
Šmartno pri Litiji

:: SOORGANIZATOR 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::
Zavod za šport Slovenije


    

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.