LEVSTIKOVA POT

      | LEVSTIKOVA POT HUMARJEVA POT | ORGANIZATOR|
| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|
NOVICE
 6. 11. 2005: Pot je pripravljena
Pot je pripravljena in čaka, da se bodo po njej v soboto zjutraj, še v mraku, podali prvi popotniki. Pot je bila pregledana in je tako po severni kot južni trasi Levstikve poti pripravljena in označena. Seveda pa udeležence opozarjamo, da v nobenem primeru ne skrenejo z označenih poti, ker lahko na posameznih odsekih skozi gozd zaidejo v napačno smer. Zato upoštevajte navodila organizatorjev, ki bodo označeni z izkaznicami.
 
 6. 11. 2005: Na cilju na Čatežu vse nared za prireditev
Nocoj smo se sestali s Turističnim društvom Čatež in ugotovili, da priprave potekajo po načrtu. Promet in prevozi bodo potekali tako kot v minulih letih. Med 11. in 17. uro bo popolna zapora državne ceste skozi Čatež. Ob 13. uri bo Razhodnja, prireditev pa bo imela letos še več kulturnega in zabavnega programa.
 
 10. 10. 2005: Vozni redi vlakov na dan popotovanja
Slovenske železnice so na dan prireditve prilagodile vozni red vlakov in pripravili posebni vozni red vlakov. Posebej prosimo, da se za prihod na prireditev poslužujete prevoza z vlaki Slovenskih železnic, ob 16. uri pa iz Velike Loke proti Ljubljani odpelje tudi posebni vlak.  Oglejte si podroben vozni red...
 
 27.9. 2005: Letošnje popotovanje samo po južni trasi Levstikove poti
Ker Občina Litija ni pravočasno izdala dovoljenja za prireditev na območju litijske občine, bo pohod organiziran samo po južni trasi Levstikove poti, torej na območju občin Šmartno pri Litiji in Trebnje. Cilj popotovanja bo na Čatežu. Zato si podrobno preberite vse podrobnosti letošnjega popotovanja.

Do popotovanja je dober mesec dni in tako veliko mednarodno prireditev se ne da pripraviti v enem mesecu. Spomladi smo litijsko občino zaprosili za dovoljenje, vendar ga niso izdali. Nasprotno, odločba je bila negativna, češ da še nimajo programa vzdrževanja cest in poti v letu 2005. Tudi na kolkovano pritožbo v več mesecih niso odgovorili, zdaj pa za varno izvedbo prireditve nimamo več časa čakati, da se bodo spomnili in pogledali v zakon o upravnem postopku, kjer piše, da je treba na pritožbo odgovoriti.

Zavedamo se pritiskov s strani litijske občine v prihodnjih tednih, ker smo nanje že navajeni. Vendar ne moremo več pristajati na politične igrice, ki vsekakor vplivajo na kvalitetne priprave prireditve in posledično na varnost udeležencev.

Podrobnejša pojasnila bomo pripravili, prosimo pa vse udeležence, da podrobno preberejo podrobnosti letošnjega popotovanja.

Podrobnosti...

 
 22.9. 2005: Občina Litija tudi po pol leta ne dovoli prehoda skozi svojo občino 
V začetku leta smo zaprosili tudi občino Litija za uporabo cest in poti za izvedbo prireditve. Občini Šmartno pri Litiji in Trebnje sta izdali dovoljenje takoj, zdaj je dovoljenje za cilj izdala tudi KS Čatež. Občina Litija tega noče izdati in očitno bomo morali start prestaviti v Šmartno pri Litiji, pot pa bo pohodnike vodila samo po južni trasi Levstikove poti.

Doslej se je zatikalo tudi za izvedbo cilja, saj smo dovoljenje za izvedbo cilj na Čatežu s strani KS Čatež prejeli šele danes. In letos se je nedvoumno izkazalo, da vsa ta leta komplicirajo v litijski občini, čeprav je prav litijski župan Mirko Kaplja vseskozi trdil, da se na Čatežu ne da ničesar zmeniti. Zato ugotavljamo, da je za vse zaplete najverjetneje kriv litijski župan osebno.

V začetku leta smo litijsko občino v skladu z zakonom o upravnem postopku zaprosili za izdajo dovoljenja za izvedbo prireditve in uporabo poti in cest v njihovi občini. Kmalu so izdali negativno odločbo z obrazložitvijo, da še nimajo izdelanega programa vzdrževanja cest in poti za leto 2005. Kako kretenasta obrazložitev, saj jim je povsem jasno, da mnogih gozdnih poti občinarji niti ne poznajo, kaj šele, da bi jih kdaj urejali.

Slike...

Na odločbo smo se pritožili in od junija še vedno ni odgovora, kar logično pomeni, da še vedno nimajo izdelanega programa vzdrževanja ali pa ne dovolijo izvedbe popotovanja po Levstikovi poti skozi svojo občino. Bolj verjetno je drugo. Smešno, vendar objokovanja vredno! Župan je nezanesljiv človek, smo spoznali v teh letih. Še vedno ostajajo njegove obljube o denarju iz minulih let, ki ga nikjer ni. Je tudi trdoglav, saj ga takšne zadeve sploh ne ganejo, saj je pred nekaj letih jasno povedal, da mu je čisto vseeno, če se zaradi pohoda znajde v medijih.

Dodajmo tudi to: letošnje, že 19. popotovanje po Levstikovi poti bo prvo popotovanje doslej, pri katerem litijska občina ne bo sopokrovitelj. To pove dovolj o odnosu litijskega vodstva do tako velike mednarodne športne in turistične prireditve. Po drugi strani pa je litijski župan na naslov organizatorja poslal nesprejemljivo besedilo sporazuma, s katerim bi izenačili celodnevno popotovanje z neko prireditvijo na Čatežu.

Slike...

 
 11. 9. 2005: Delovni ogled Levstikove poti 
Kot vsako leto doslej gremo tudi letos na delovni ogled Levstikove poti.

Dobimo se v soboto, 24. septembra 2005 ob 8:30 uri pri (v) Gostilni Maček v Šmartnem.

S seboj morate imeti ruzak dobre volje, kaj za pod zob ne bo odveč (bomo pokusili tudi drugi, vsako leto si malce izmenjamo), za orodje se bomo pa še zmenili.

Obvezno se morate predhodno prijaviti prek e-pošte info@levstik.si . V primeru slabega vremena prestavimo. Pridružite se nam.
 
 11. 9. 2005: Občina Litija in KS Čatež ne izdata dovoljenj za prireditev

Občina Litija tudi po pol leta še vedno noče izdati dovoljenja za uporabo občinskih cest poti za izvedbo 19. popotovanja po Levstikovi poti. Prav tako pa na Čatežu ne izdajo dovoljenja za cilj popotovanja. O novostih vas bomo seznanjali sproti. Naj pa poudarimo, da so vsa potrebna dovoljenja izdali Občina Šmartno pri Litiji in Občina Trebnje.

 
1. 9. 2005: Objavljen razpis 19. popotovanja po Levstikovi poti

Objavljen je razpis 19. popotovanja po Levstikovi poti. Je neuraden, saj občina Litija in KS Čatež ne dovolita izvedbe popotovanja na svojem območju!

Podrobnosti razpisa...

 
 1. 9. 2005: Strani Levstikove poti so v prenovi
Prosimo za razumevanje zaradi občasne nedostopnosti strani. Morebitne napake, ki jih opazite sporočite prek e-naslova info@levstik.si
 
:: GLAVNI POKROVITELJ 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  

 

:: POKROVITELJ 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::  
Občina
Šmartno pri Litiji

:: SOORGANIZATOR 19. POPOTOVANJA PO LEVSTIKOVI POTI ::
Zavod za šport Slovenije


    

| Novice | Popotovanje | Fotografije | E-knjige | Arhivi| Povezave | Kontakt|

Copyright 1998-         Narava Bregar k.d.        Vse pravice pridržane.